Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Воютицька громада» (код ЄДРПОУ: 04369908) був реорганізований і увійшов до складу Бісковицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Воютицька громада

Самбірський район, Львівська область

Нововведення пенсійної реформи

Дата: 18.03.2019 15:46
Кількість переглядів: 373

Фото без опису

      Одним із нововведень пенсійної реформи, яка почала «працювати» в Україні з 1 жовтня 2017 року, стало запровадження автоматичної індексації пенсій. Тобто, законом було заплановане щорічне підвищення пенсій з березня.

 

Перерахунку підлягають пенсії призначені за зверненнями, які надійшли по 31.12.2018 року, розмір пенсій по яким обчислено відповідно до статті 27 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, в тому числі й для пенсій, призначених за спеціальними законами, що використовується в частині розмежування джерел фінансування,  розмір пенсії по яким обчислено відповідно до частини першої статті 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» із застосуванням показника середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески та який враховано для обчислення пенсії за матеріалами пенсійної справи - 3764,40.

 

При проведенні перерахунку з 01.03.2019 року враховано, що на коефіцієнт 1,17 підвищується середня заробітна плата (дохід) в Україні, з урахуванням якої визначено заробітну плату для обчислення пенсії.   

А саме, 3764,40 (показник середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески та який враховано для обчислення пенсії станом на 01.10.2017 року) множимо на 1,17 коефіцієнт збільшення, визначений згідно з п.4  Порядку це дорівнює 4404,35;

Тоді 4404,35 множимо на індивідуальний коефіцієнт заробітної плати, в результаті отримуємо суму заробітної плати для обчислення пенсії.

      Розрахунок заробітної плати для обчислення пенсій відповідно до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» у розмірі відшкодування фактичних збитків:

928гривень 81копійка (показник, який застосовано при призначенні пенсії) множимо на 1,17 (коефіцієнт збільшення), а це дорівнює 1086гривень 71копійка;

 

    Для категорії осіб, у яких за результатами перерахунку з 01.03.2019 року, база підвищення від однієї копійки до ста  гривень встановлюється доплата таким чином, щоб загальна сума підвищення не була  меншою за 100 гривень. Розмір доплати обчислюється як різниця між 100 грн. і розміром підвищення за результатами перерахунку з 01.03.2019.

 

З 01.03.2019 встановлено одноразову виплату індексації за 2015-2016 роки особам, які отримують пенсію. призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», розмір якої станом на 1 березня 2019 року не перевищує мінімального розміру пенсії за віком, встановленого частиною другою статті 28 Закону, з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною), та які мають страховий стаж, передбачений абзацом першим частини першої статті 28 та абзацом другим пункту 4  Розділу XV «Прикінцеві положення» Закону1058, виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, збільшеного на коефіцієнт індексу споживчих цін 1,61 обчисленого Держстатом за 201 5-2016 роки.

  Тобто,   доплата формується, якщо загальний розмір пенсії з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) після проведення основного розрахунку відповідно до частини другої статті 42 Закону 1058 не перевищує 1669 грн 20 коп.;

За наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу та у чоловіків 25 років, а у жінок 20 років страхового стажу (для осіб, яким пенсія призначена до набрання чинності Законом України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи»);

По пенсіях, призначених в разі втрати годувальника доплата встановлюється до загального розміру.

Виплата одноразової індексації проводиться рівними частинами у березні та квітні 2019 року

 в березні  - 1205гривень 09 копійок.

 в квітні  - 1205гривень 08 копійок.

 

Урядом запроваджується механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Вже в березні цього року гроші для розрахунків за комунальні послуги виплатять безпосередньо одержувачам субсидії готівкою.

 Всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають готівку для оплати комунальних платіжок у березні субсидію за лютий 2019 року, відповідно у квітні за березень, а у травні – за квітень.

Пенсіонерам субсидію виплатить Пенсійний фонд одночасно з виплатою пенсії, на відповідні рахунки у банківських установах. Тим, хто отримує пенсію через відділення поштового зв’язку, субсидію разом з пенсією доставить Укрпошта.

З 01 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.

А з 01 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація.


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua