Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Воютицька громада» (код ЄДРПОУ: 04369908) був реорганізований і увійшов до складу Бісковицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Воютицька громада

Самбірський район, Львівська область

У ЗСШ І-ІІ ст. с.Надиби Старосамбірського району проходять роботи по перекритті будівлі.

Дата: 20.03.2020 10:50
Кількість переглядів: 452

      Перекриття шкіл, відкриття дитячого садка, побудова нової амбулаторії,  проведення освітлення, встановлення дитячих майданчиків, відновлення гарячого харчування по школах, встановлення камери безпеки, ремонти народних домів, заміна вікон по ФАПах та бібліотеках, встановлення зупинок громадського транспорту, проведення робіт по відкритті ЦНАПу. Це далеко не весь перелік зробленого, чим пишаються в Воютицькій об’єднаній громаді. Поштовх до розвитку території дала децентралізація та обрання для керівництва громадою справжнього лідера, що спрямував процес децентралізації в правильне русло, у напрямку до покращення умов проживання, навчання та дозвілля усіх мешканців нашої громади та її гостей. 

      Голова Воютицької сільської ради спільно із депутатським корпусом вирішили, що, насамперед, кошти краще спрямувати на соціальну інфраструктуру: на ремонти народних домів, ФАПів, шкіл, дитячих садочків. До новоствореної Воютицької громади увійшло 7 освітніх закладів. На жаль, їх будівлі тривалий час перебували не в найкращому стані, але за два роки існування громади завдяки вмілому та правильному керівництву голови сільської ради, уже багато проблем було подолано. У школах поступово замінюють перекриття, міняють вікна та двері, замінюють старі системи опалення та вирішують проблеми із харчуванням учнів. Значні проблеми були і у загальноосвітній середній школі І-ІІ ступенів села Надиби, де уже багато років протікав дах, а сама будівля школи уже є дуже старою і її, найперше, потрібно вберегти від руйнувань, що найбільше спричиняються саме потраплянням вологи через стару зруйновану покрівлю. Прикро, що часто у сільських школах дітям доводиться навчатися, потерпаючи від холоду та вологи.

     Вирішити цю проблему вдалося завдяки прагненню місцевої влади створити комфортні умови навчання наших дітей. Адже голова сільської ради Михайло Яремко, найперше подбав, щоб у навчальному закладі було тепло та затишно. Тут уже встановлений твердопаливний котел, що, по-перше, дозволило зекономити кошти на опалення та, по-друге, набагато ефективніше обігріти приміщення школи.

     Проект   «Капітальний ремонт покрівлі ЗСШ І-ІІ ст.с.Надиби» цього року переміг на обласному конкурсі проектів місцевих ініціатив. Але і тут без підтримки та старань місцевої влади не обійшлося, адже усім нам відомо, що без співфінансування громади, втілити в життя цей проект не було б можливим.  Зараз стару прогнившу шиферну покрівлю замінюють на нову з металопрофіля. Першу частину робіт тут виконали минулого року, цьогоріч уже планується завершення заміни перекриття. Через підтоплення, в одній частині школи на стінах поширився грибок, що такий шкідливий для здоров’я наших дітей та працівників закладу. Надіємося, що завдяки проробленій роботі, волога та пліснява у закладі пропаде. 

     "Наші діти заслуговують на найкращі умови для навчання. Вони мають думати про те, аби добре вчитись, рости патріотами своєї країни. А не про те, як відсидіти урок, коли в класі вогко та холодно. До того ж через аварійну покрівлю почали руйнуватись і самі корпуси школи. Звісно, проблема потребувала негайного вирішення. І я радий, що нам її вдасться усунути ", – зазначив голова Воютицької сільської ради.

     Нова покрівля збереже нашу школу від руйнування, школярі навчатимуться у теплих та затишних класах. Педагогічний колектив, учні та їх батьки надзвичайно задоволені таким змінам, адже завдяки заміні покрівлі, діти та вчителі отримають ще комфортніші умови для навчання  та будуть у безпеці.

Ось як сьогодні йдуть роботи по заміні старого покриття школи:


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua