Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Воютицька громада» (код ЄДРПОУ: 04369908) був реорганізований і увійшов до складу Бісковицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Воютицька громада

Самбірський район, Львівська область

Ідуть роботи по облаштуванні приміщення Народного дому у селі Воютичі для відкриття у ньому ЦНАПу.

Дата: 02.03.2020 11:41
Кількість переглядів: 516

Фото без опису

      Реформа децентралізації в Україні дає можливість об’єднаним територіальним громадам (ОТГ) максимально наблизити послуги до споживачів. А ще ця реформа створила передачу повноважень від центральної влади до органів місцевого самоврядування. Завдяки процесу об’єднання громади отримали можливість поєднати свої ресурси для того, щоб самостійно вирішувати місцеві питання, підвищувати якість життя і нести за це відповідальність. Це означає, що громади отримали неймовірні можливості прийняття рішень, яких не було раніше, для того, щоб жити в них було комфортно і приємно. Одна з таких можливостей – реформування надання адміністративних послуг на місцях через створення належних Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) для їхньої доступності всім мешканцям громади.

     У нашій Воютицькій громаді у селі Воютичі зараз тривають роботи по облаштуванні одного із приміщень Народного дому для відкриття у ньому ЦНАПу, який буде відкрито за підтримки Програми "U-LEAD з Європою". Під чітким керівництвом голови Воютицької сільської ради Михайла Яремка, який доклав чималих зусиль, праці та наполегливості для того, аби у селі був свій Центр надання адміністративних послуг, мешканці у зручних умовах зможуть зареєструвати місце проживання, акти цивільного стану та отримати ряд місцевих послуг, які до створення ЦНАП надавалися в кабінетному форматі окремими посадовими особами. Соціальний аспект є основним у створенні даного ЦНАП в с.Воютичі, бо послуги будуть надаватись у комфортних для відвідувачів умовах, стануть ближчими до мешканців, яким уже не потрібно ходити по різних інстанціях та простоювати у чергах в задушливих коридорах з неналежними умовами для очікування. Мешканці об’єднаної громади отримають доступ до багатьох видів адміністративних послуг. Реєстрація жителів, нотаріальні послуги, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, реєстрація бізнесу та нерухомості входять до найбільш популярних серед жителів ОТГ і будуть надаватися в новому ЦНАПі.

      У приміщенні уже зроблено ремонт, кімнату відпочинку, санвузол, встановлено кондиціонери. Усе іде до завершення. Незабаром почнуть встановлювати там комп’ютерну техніку, меблі  та облаштовувати робочі місця адміністраторів.

     «Співпраця з Програмою «U-LEAD з Європою» стала надзвичайно корисною для нашої громади. Адже ми не тільки відкриємо  сучасний та комфортний центр надання адміністративних послуг, де жителі зможуть отримувати послуги якісно та зручно, а й отримали безцінний досвід роботи з міжнародними партнерами. Ми будемо й надалі працювати для покращення життя мешканців нашої громади і процвітання нашого регіону, – зазначив голова Воютицької сільської ради Михайло Яремко. Завдяки співпраці з Програмою наша громада має чудову можливість відкрити сучасний та комфортний центр надання адміністративних послуг, де жителі зможуть отримати послуги якісно та зручно. Ми впевнені, що наша громада продемонструє чудові результати і ми, продовжуючи плідну співпрацю з міжнародними партнерами, будемо робити усе для розвитку громади».

     Дуже радує те, що у нас з’явиться новий та комфортний ЦНАП. Завдяки реформі децентралізації, саме об’єднані громади отримали багато можливостей, та, разом з тим, і більше відповідальності. Впевнені, що доступ жителів до адмінпослуг, який вони отримають разом з відкриттям Центру, стане ще одним кроком для якісних змін та зробить життя мешканців більш зручним та комфортним.


Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua