Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Воютицька громада» (код ЄДРПОУ: 04369908) був реорганізований і увійшов до складу Бісковицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Воютицька громада

Самбірський район, Львівська область

Привітання з Всесвітнім Днем бібліотек.

Дата: 30.09.2019 10:21
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

      Бібліотеки - один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань. Вважається, що вперше аналоги сучасних бібліотек з’явилися ще близько 2,5 тис. років до нашої ери на Сході. У Київській Русі перші бібліотеки стали відкривати після прийняття християнства. Це були церковні бібліотеки, серед яких у той час найбільшою вважалася заснована в 1037-му році князем Ярославом Мудрим бібліотека Софії Київської. У цій бібліотеці зберігалося понад дев’ятсот книг, що були виготовлені тоді виключно вручну.

      До бібліотеки, як і колись, йдуть читачі. Звертаються і по допомогу, і по пораду, і просто бажають відпочити із книгою в руках «у тихому місці для читання». Адже саме тут кожен може віднайти душевний спокій, моральне оновлення і можливість оволодіти тим коштовним ключем, що відкриває таємничі двері величезної скарбниці знань. Сьогодні так розвинений цифровий світ, що він здається майже реальним, але все одно, ніщо не замінить паперову книгу! Товсту або тонку, новеньку, із запахом друкарської фарби або старовинну, в тендітній палітурці. Всім відомо, що книга проходить з нами все наше життя, починаючи з дитячих казок, які мама читає нам в дитинстві, закінчуючи книгами, які ми читаємо на дозвіллі!

Фото без опису

      Перша прочитана книжка – це перше знайомство з чарівним світом. Добре і щедре серце, а ще уміння, бажання, винахідливість потрібно мати бібліотечним працівникам, які працюють з дітьми. Це так важливо – підібрати ключик до дитячих сердець, зробити так, щоб кожне відвідування в бібліотеку стало мандрівкою в казку, в далекі, таємничі світи. Саме такі люди працюють і творять в сільських та шкільних бібліотеках нашої громади.

      Всеукраїнський день бібліотек відзначають 30 вересня, саме в цей день припадає і день святих Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Напевно, тому, що мудрість людська, яка з любов'ю занотована в книгах, мала надію на покоління, що прагнутимуть до знань, і вірила у вічне існування потреби людини в удосконаленні.

Фото без опису

      У цей день, Всеукраїнський День бібліотек, Воютицький сільський голова Яремко Михайло спільно із колективом сільської ради щиро вітають всіх працівників цієї безцінної професії. Від щирого серця вітаємо усіх наших бібліотечних працівників, як шкільних так і сільських бібліотек, з Всеукраїнським Днем бібліотек і бажаємо успіхів у Вашій благородній просвітницькій справі. Хочемо побажати Вам чудового фонду, який би приваблював до себе поціновувачів мудрості людської, плідних робочих днів, бажання йти з оптимізмом на роботу. Бажаю постійного оновлення фонду цікавими, затребуваними книгами. Щоб читачі були свідомими і відповідальними, щоб взяті книги повертали цілими і своєчасно. Нехай Ваш натхненний труд завжди буде затребуваний, а бібліотеки, зберігаючи кращі традиції, успішно розвиваються!
Бажаю Вам завжди відчувати гордість за свою професію, переконаність у суспільній значущості своєї справи, подальших творчих успіхів у благородній справі інформування та освіти нинішніх і майбутніх поколінь, здоров'я і благополуччя Вам та Вашим родинам! І нехай Вас оминають будь-які життєві негаразди! Зі святом Вас!

Фото без опису

 


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua