Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Воютицька громада» (код ЄДРПОУ: 04369908) був реорганізований і увійшов до складу Бісковицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Воютицька громада

Самбірський район, Львівська область

УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ НАРОДНОГО ДОМУ В СЕЛІ БИЛИЧІ.

Дата: 09.09.2019 09:51
Кількість переглядів: 1400

Фото без опису

   Крок за кроком ми йшли до втілення свого задуму.  Цей шлях був довгим і непростим, але всі разом його подолали і нині маємо можливість насолоджуватися цією непересічною подією - відкриття Народного дому. Адже на селі Народний дім - це осередок культури і відпочинку. І ось, нарешті,  8 вересня 2019 року відбулася довгоочікувана подія – урочисте відкриття Народного дому в с.Биличі Старосамбірського району. Ніби на замовлення день видався теплим і сонячним, неначе благословляв всіх присутніх.  Приємно було бачити на святі стільки мешканців села та гостей, що з’їхалися з інших сіл нашої громади, щоб розділити з мешканцями села радість та урочистість події. Відбулося справжнє свято – урочисте відкриття Народного дому після проведення  ремонту. Не один рік жителі села Биличі чекали на те, щоб знову у їхньому селі був Народний дім. І ось нарешті настала довгоочікувана мить, розпочав свою роботу сільський заклад, де для відвідувачів  відчинилися двері клубу, який стане творчим центром  села.  Багато років приміщення знаходилося в занедбаному стані та було у приватній власності, та величезними зусиллями голови Воютицької сільської ради Яремка Михайла, його вдалося повернути громаді та відновити. В ході капітального ремонту  у будівлі замінено перекриття, встановлено енергозберігаючі вікна, повністю відремонтований актовий зал та зроблено ремонти в усіх кімнатах.  Сьогодні приміщення Народного дому  не впізнати. На його оновлення витрачено чимало сил місцевої влади задля того, щоб місцеві жителі мали змогу в комфортних умовах проводити святкові заходи та дозвілля.

Фото без опису

      Привітати місцевих жителів  із гарною подією та перерізати святкову стрічку на честь відкриття закладу культури завітала людина,  без якої це свято б не відбулося, адже саме він був найбільшим ініціатором повернення жителям Народного дому і найбільше для цього зробив -  це Воютицький сільський голова Михайло Яремко.

Фото без опису

    Щиро вдячні отцю Роману Вісьтаку, настоятелю УПЦП села Биличі, за проведення чину освячення приміщення закладу культури. У вітальному слові він наголосив, що на заклади культури в усі часи покладалася велика відповідальність, адже вони покликані нести просвітлення, збагачувати людину духовно, плекати патріотизм та утверджувати національні інтереси. З історії бачимо, що завжди ворог найперше прагнув знищити доми культури, бо це означало знищити інтелігенцію, адже вона будує державу, дбає про розвиток своєї нації, традицій, тому під час освячення Народного дому попросили у Бога ласки і благословення, щоб усім, хто тут займатиметься, було затишно і вони могли творити милосердя та нести культуру до людей.

Фото без опису

      Після урочистого виконання Гімну України з вітальними промовами виступили голова Воютицької сільської ради Михайло Яремко, староста сіл Биличі, Лютовиська, Букова та Ракова Ольга Романівна Дика.

Фото без опису

     У вітальному виступі Воютицький сільський голова Михайло Яремко привітав присутніх з визначною подією та зазначив, що відкриття Народного дому дозволить частіше зустрічатися, брати участь у культурних заходах, де можна буде частенько збиратися, багато чому навчитися, передати свій досвід, прославити рідні пісні, вивчити гарні танці, молодь зможе відпочити на вечірніх дискотеках та гуртках. Голова підтвердив, що це дійсно визначний день, адже відкриття Народного дому – це багаторічна мрія, і вже сьогодні вона стала реальністю. Сільський голова додав, що розвиток наших сіл, це один із основних напрямків діяльності сільської ради, адже село сьогодні, як ніколи потребує підтримки. Він запевнив, що і надалі робитиме все для того, аби люди пишалися розвитком своєї місцевості, своєю місцевою владою, щоб залишалися в таких селах, як Биличі, бо якщо зробити певні блага, подбати про кращі умови для життя, про надання якісних культурно-просвітницьких послуг, то усі прагнутимуть тут жити і народжувати дітей. Михайло Яремко наголосив. що на цьому зупинятися не будуть, а щороку буде щось нове робитися у нашій громаді. Він побажав місцевим жителям добра, злагоди, любові та віри у краще майбутнє.

      Зазначимо, що голова Воютицької сільської ради доклав багато зусиль та щоденної клопіткої праці до організації усіх  робіт по облаштуванні Народного дому,  він зробив все можливе і неможливе для його відродження і  можна з впевненістю сказати , що в нього це вийшло по-господарськи. Голова громади Михайло Яремко показує дійсно хороший приклад як потрібно господарювати та як з великою наснагою дбати про свою громаду.

Фото без опису

      Також виступила із словами привітань староста сіл Лютовиська, Биличі, Букова та Ракова Ольга Дика.  Вона щиро подякувала сільському голові за турботу про жителів села Биличі, адже єдність громади – це підтримка і допомога один одному і тоді об’єднана територіальна громада буде успішною. Вона привітала жителів із тим, що вони отримали такий чудовий, відремонтований та оновлений Народний дім, де буде лунати українська пісня і подякувала усім, хто допоміг у цьому.

Фото без опису

    Опісля, глядачі, які заповнили простору залу Народного дому, мали змогу насолодитися виступами молодих місцевих талантів, творчих колективів, аматорів Воютицької ОТГ та запрошених колективів. Святковий концерт організувала чарівна директор Народного дому села Биличі Марія Володимирівна Цвик, яка доклала надзвичайних зусиль до робіт по відкритті Народного дому та  до організації проведення святкування. На свято для ведення концертної програми була запрошена талановита ведуча – Городиська Людмила Іванівна, яка професійно та на вищому рівні провела свято відкриття Народного дому.

Фото без опису

    У святковому концерті взяли участь прекрасні та талановиті діти, аматори, місцеві колективи та запрошені гурти. Зокрема, на прохання голови сільської ради, виступили відомий на наших теренах та надзвичайно талановитий гурт «Гуляй DANA”, гурт «Лада», які подарували присутнім море задоволення та емоцій від чудового виконання мелозвучних українських пісень. Усі учасники заходу подарували жителям і гостям чудовий настрій, незабутні враження та приємно дивували глядачів своїми талантами.

Фото без опису

     В кінці концертної програми усі разом заспівали пісню-молитву, а Марія Цвик, директор Народного дому, висловила усім, хто долучився до такої хорошої та великої справи, слова вдячності. Усі присутні бурхливими оплесками проводжали учасників та організаторів надзвичайно теплого та вміло організованого свята.

Фото без опису

    Присутні на святі могли скуштувати куліш, а найменші жителі гарно провести час на облаштованих на території Народного дому в селі Биличі атракціонах, за що ще раз усі вдячні голові Воютицької громади за те, що подбав про таку неперевершену підготовку до проведення відкриття Народного дому.

Фото без опису

      Тож ще раз переконуємось, що Воютицька об’єднана громада постійно демонструє позитивні зміни. Ще два роки тому ніхто не міг подумати, що селу Биличі буде повернуто Народний дім, де люди матимуть гарні умови для проведення дозвілля. Це не лише плоди децентралізації, яка дала поштовх у добрих справах, але й причина у людях, які сьогодні уміють добре господарювати, які не просто давали обіцянки перед виборами, а й їх виконують.
     Тому надіємось, що у Народному домі ніколи не стихатимуть мелодії українських пісень, рідне слово та запальні танці. Тепер відновлений Народний дім стане центром культурно-громадського життя села, який буде збирати дітей, молодь, старше покоління,  де завжди буде лунати українська пісня, де буде розвиватись українська культура. Якщо в місті чи в селі є Народний дім, там живе і збагачується культура!

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua