Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Воютицька громада» (код ЄДРПОУ: 04369908) був реорганізований і увійшов до складу Бісковицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Воютицька громада

Самбірський район, Львівська область

Воютичі

Дата: 27.02.2019 16:10
Кількість переглядів: 1023

Фото без опису

Воютичі (анг. Voiutychi)  — село Самбірського району Львівської області в Україні. Відомо, що 1484 року в селі існувала парафія РКЦ. Перемиський староста Ян Томаш Дрогойовський 1598 року збільшив дотацію для латинської парафії села.

Приблизно у 1443 році село Воютичі було королівським селом і його власником був Петро Сов’єнський, В історичних замітках сказано, що між Сов’єнськими і Дрогойовськими велися судові процеси, після яких Воютичі перейшли до рук Дрогойовських, Але ця справа була оточена якимось неясностями і на протязі майже століття було незрозуміло, хто ж насправді керує Воютичами.

Однак відомо, що до 1533 року Воютичі належали Катерині Чашинеькій (або Часніцькій).Наступною власницею була Катерина з Дрогойовських на прізвище Гербутова.

ЇЇ портрет знаходиться у костелі села Скелівка (Фельштин) і у кляшторі Кармелітів села Сусідовичі (нині - Староеамбірський район).

Одним із наступних власників був Ян Дрогойовський. У 1580 році він помер, тоді власником став Ян Томаш Дрогойовський. 

Він був однією із яскравих постатей в історії села Воютичі. Народився у 1540 році у сім’ї Кшиштофа і Ельтбети Фредрів. Ян Томаш був щирим патріотом. Це був дворянин, права рука короля Зигмунта Августа.

21 листопада 2017 року село Воютичі стало центром об’єднаної територіальної громади. Головою громади було обрано Яремка Михайла Михайловича. Населення села Воютичі  станом на 1 січня 2019 року становить 1956 осіб.


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua